Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΕΝΑ site ΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ....

 

ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΟΥΝ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΑ ,,,

 

                 Caramel Sauce 

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλυτζάνια κρυσταλική ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • λίγο νερό


Πως το κάνουμε:

  1. Σε μέτρια φωτιά βάζετε τη ζάχαρη με λίγο νερό, τόσο όσο να βραχεί η ζάχαρη.
  2. Καθώς το νερό θα εξατμίζεται η ζάχαρη θα γίνει σαν άμμος, σιγά σιγά όμως θα αρχίσει να υγροποιείται.
  3. Περιμένουμε μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε στο σιρόπι την κρέμα γάλακτος, την οποία προηγουμένως έχουμε ζεστάνει λίγο, να είναι χλιαρή. Προσοχή το μείγμα θα αφρίσει έντονα. Δεν πανικοβαλλόμαστε, ανακατεύουμε αργά.
  5. Προσθέτουμε και το βούτυρο, που θα αφρίσει κι αυτό, αλλά λιγότερο. Ανακατεύουμε μέχρι να κάτσει.
  6. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι και αφού κρυώσει το διατηρούμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο λιώνει η ζάχαρη καλό θα ήταν να μην ανακατεύουμε καθόλου. Αν έχουμε χαμηλή φωτιά δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει.
Με την προσθήκη νερού αποφεύγουμε να σβολιάσει η ζάχαρη και να μην λιώσει ομοιόμορφα.
Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ούτως ώστε να αποφύγετε, στη φάση που θα αφρίζει, να ξεχειλίσει και να σας κάψει.
Μην δοκιμάσετε με βιτάμ ή άλλο βούτυρο γιατί δεν θα πετύχει η υφή, ούτε το άρωμα. Η υφή της είναι πηχτή σαν μερέντα, αν θέλουμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε σαν sauce τη ζεσταίνουμε λίγο στο μικροκυμάτων.
Τη βασική συνταγή τη βρήκα εδώ έχω κάνει όμως κάποιες αλλαγές ως προς τις δοσολογίες. Ελπίζω να την απολαύσετε!

( Πηγη : http://www.sintagespareas.gr/sintages/caramel-sauce.html )


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ  ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΜΑΣ.....



       "Σούπα" σοκολάτας βελουτέ 

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 125 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι χοντροκομμένο φουντούκι ή καρύδα (προαιρετικά)
 

Πως το κάνουμε:

  1. Σπάμε σε μπωλ την σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια. Σε κατσαρολίτσα βράζουμε το γάλα με τη μια κούπα κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσουν αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στο μπωλ με την σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  2. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις στη σούπα.
  3. Γαρνίρουμε με το φουντούκι ή την καρύδα(προαιρετικά) και ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ χαλαρώνοντας!!!.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή την άκουσα στο ράδιο, στο αυτοκίνητο, σε στιγμή μεγάλης λιγούρας, γυρνώντας από τη δουλειά και ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις μπήκα σπίτι!!!

( Πηγη :http://www.sintagespareas.gr/sintages/soupa-sokolatas-beloute.html )

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: